*** طبقات مهلبية الوان - ابيض - اخضر - احمر ***
الطبقة الاولي
لبن - سكر - نشا - فانيليا
لبن - سكر - نشا - فانيليا
الطريقه
ضيفي السكر والفانيليا علي اللبن و اغليهم ثم اضيفي النشا بعد اذابتها بالقليل من اللبن
و بعد ما يتماسك ضعي المهلبية في الكاسات
ضيفي السكر والفانيليا علي اللبن و اغليهم ثم اضيفي النشا بعد اذابتها بالقليل من اللبن
و بعد ما يتماسك ضعي المهلبية في الكاسات
الطبقه الثانية
لبن - سكر - نشا - فانيليا - باكيت جيلي بالليمون
لبن - سكر - نشا - فانيليا - باكيت جيلي بالليمون
الطريقة
ضيفي السكر والفانيليا و باكيت الجيلي علي اللبن و اغليهم ثم اضيفي القليل من النشا بعد اذابتها بالقليل من اللبن
و بعد ما يتماسك ضعي المهلبية في الكاسات
ضيفي السكر والفانيليا و باكيت الجيلي علي اللبن و اغليهم ثم اضيفي القليل من النشا بعد اذابتها بالقليل من اللبن
و بعد ما يتماسك ضعي المهلبية في الكاسات
الطبقة الثالثة
لبن - سكر - نشا - فانيليا - باكيت جيلي بالفراولة
لبن - سكر - نشا - فانيليا - باكيت جيلي بالفراولة
الطريقة
نفس طريقة الطبقة الثانية
نفس طريقة الطبقة الثانية
ضعيهم بالثلاجة لحين التقديم
ملحوظة : لا تضغي الكثير من النشا علي الطبقة الثانية و الثالثة لان الجيلي يحتوي علي جيلاتين يجعل المهلبية متامسكة بنفسها
لكل كوب لبن وسط ضيفي نصف ملعقة كبيرة نشا
لكل كوب لبن وسط ضيفي نصف ملعقة كبيرة نشا
يمكن قلبها عند التقديم
No comments:
Post a Comment